تولید نزدیک به ۲۰ هزار تن چای خشک در گیلان و مازندران؛ رشد مستمر و حمایت مالی

اخرین آپدیت در شهریور 29, 1404 توسط حمید رضا گیلانی

رئیس سازمان چای کشور، حبیب جهانساز، از خرید ۸۸ هزار و ۶۴۲ تن برگ سبز چای از چایکاران هدایت‌شده در گیلان و مازندران خبر داد که با فرآوری این میزان برگ، تاکنون ۱۹ هزار و ۹۴۵ تن چای خشک در ۱۶۱ کارخانه چایسازی تولید شده است. ارزش این حجم محصول داخلی معادل ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان گزارش شده و با ادامه برداشت تا پایان مهر، پیش‌بینی می‌شود تولید به رکوردهای سال گذشته نزدیک شود.

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، در سال ۱۴۰۳ تولید خشک چای کشور به ۲۵ هزار و ۸۵۶ تن رسید که از ۱۱۴ هزار تن برگ جمع‌آوری‌شده حاصل شد؛ این ارقام نشان می‌دهد نسبت تبدیل برگ سبز به چای خشک در کارخانه‌های ایران بین ۲۲ تا ۲۵ درصد است.

آمار کلیدی تولید چای شمال کشور

  • برگ خریداری‌شده: ۸۸,۶۴۲ تن
  • چای خشک تولیدشده: ۱۹,۹۴۵ تن
  • تعداد کارخانه‌ها: ۱۶۱ واحد
  • متوسط عملکرد: حدود ۷۱۰ کیلوگرم چای خشک به ازای هر هکتار (با احتساب ۲۸ هزار هکتار سطح زیرکشت در دو استان)

تسهیلات و برنامه‌های توسعه

برای تقویت برند داخلی و ارتقای ظرفیت فرآوری، از محل صندوق تخصصی چای تا سقف ۳ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره در اختیار دارندگان واحدهای متقاضی قرار می‌گیرد. علاوه بر این، ۵۰ نشان تجاری داخلی در بازار عرضه شده و برنامه‌ریزی شده تا با حمایت‌های بازاریابی و تاکید بر کیفیت بدون سموم، سهم صادرات ایران افزایش یابد.

با توجه به سه فصل برداشت (بهاره، تابستانه و پاییزه) و نظارت مستمر کارشناسان جهاد کشاورزی بر کوددهی، آبیاری قطره‌ای و کنترل تلفیقی آفات، پیش‌بینی می‌شود تا پایان مهر، تولید نهایی چای خشک در گیلان و مازندران از ۲۲ هزار تن فراتر رود و نقشی موثر در تأمین بازار داخلی و توسعه صادرات پیدا کند.


منابع

  1. Ministry Of Agriculture-Jahad | Iran dry tea output exceeds 25,000 tons, Sep 16 2024.

مجله خبری دیارگیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *