برداشت نوبرانه فندق از باغات استان گیلان آغاز شد و طبق اعلام رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۶ هزار تن فندق از باغات گیلان برداشت شود. این محصول که نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی استان دارد، از مناطق پاییندست اشکورات رودسر و باغات شهرستان املش وارد مرحله برداشت شده است.
گیلان؛ قطب اصلی تولید فندق در کشور
صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به جایگاه ویژه استان در تولید فندق، اظهار کرد: گیلان با اختصاص ۸۵ درصد از سطح زیر کشت و تولید فندق کشور، رتبه نخست را در این حوزه داراست. سطح زیر کشت این محصول در استان ۲۰ هزار و ۳۴۵ هکتار است که از این میزان، ۱۹ هزار و ۳۱۱ هکتار به باغات بارور اختصاص دارد.
وی ارزش اقتصادی محصول فندق در سال جاری را بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: بیش از ۵۹ هزار بهرهبردار در استان در زمینه تولید فندق فعالیت دارند. برداشت این محصول تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت.
شهرستان رودسر؛ پایتخت فندق ایران
محمدی با اشاره به شهرستانهای اصلی تولیدکننده فندق در گیلان، گفت: رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا از مهمترین مناطق تولید این محصول هستند. در این میان، شهرستان رودسر با بیشترین سطح زیر کشت و حجم تولید، در صدر تولیدکنندگان فندق قرار دارد. منطقه اشکورات رودسر نیز بهعنوان بزرگترین تولیدکننده فندق کشور، لقب «پایتخت فندق ایران» را به خود اختصاص داده است.

برداشت فندق در گیلان نهتنها نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی استان دارد، بلکه با توجه به کیفیت بالای محصول، ظرفیت مناسبی برای صادرات و توسعه صنایع تبدیلی نیز فراهم کرده است. با آغاز فصل برداشت، امید میرود این محصول بتواند سهم قابل توجهی در رونق اقتصادی مناطق روستایی و افزایش درآمد بهرهبرداران داشته باشد.