همزمان با شروع فصل برداشت انجیر در استان گیلان، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان از پیشبینی تولید حدود ۱۷۶۰ تن از این محصول خبر داد؛ رقمی که نشاندهنده جایگاه مناسب استان در تولید این میوه پرطرفدار است.
به گزارش ایسنا، منوچهر پارسافر با اشاره به آغاز رسمی برداشت انجیر در گیلان، عنوان کرد: زمان برداشت این محصول شیرین از اواخر تیر آغاز میشود و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت. سطح زیر کشت انجیر در استان ۳۰۰ هکتار است و انتظار میرود مجموع تولید امسال به بیش از هزار و ۵۶ میلیارد ریال ارزش اقتصادی برسد.
پارسافر با بیان اینکه هر کیلوگرم انجیر بهطور متوسط ۶۰ هزار تومان ارزش دارد، اظهار کرد: این محصول توسط ۷۵۵ بهرهبردار در سطح استان تولید میشود و نقش مهمی در معیشت خانوارهای باغدار دارد.

وی افزود: شهرستانهای رودبار، لاهیجان، تالش، شفت، ماسال و املش بهعنوان قطبهای تولید انجیر در گیلان شناخته میشوند. در این مناطق، دو نوع اصلی انجیر سفید و انجیر سیاه کشت میشود که از لحاظ طعم و کیفیت تفاوتهایی دارند و هرکدام در فرآوریهای مختلف مانند تهیه مربا و عرضه به بازارهای داخلی و خارج از استان مورد استفاده قرار میگیرند.
با توجه به شرایط آبوهوایی گیلان و کیفیت خاک، تولید انجیر در استان با استقبال مناسبی روبهروست و علاوه بر مصرف تازهخوری، بهعنوان ماده اولیه در صنایع تبدیلی نیز ارزش افزوده ایجاد میکند. توسعه و حمایت از کشت این محصول میتواند نقش مؤثری در رونق اقتصاد روستایی و افزایش اشتغال ایفا کند.
اخبار گیلان را در دیارگیل بخوانید