رشت، گیلان – در آستانه روز جهانی موزهها و هفته میراث فرهنگی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از ثبت ۲۹ هزار قلم شیء تاریخی این استان در سامانه ملی “جام” خبر داد. ولی جهانی تأکید کرد که بخش قابل توجهی از این آثار ارزشمند به دوران ساسانی تعلق دارد.
گشایش نمایشگاه “از حجر تا قجر” و برنامههای هفته میراث فرهنگی
همزمان با سراسر کشور، مراسم ویدئوکنفرانسی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در موزه رشت برگزار شد. در این مراسم که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری و مدیرکل میراث فرهنگی گیلان همراه بود، از پوستر برنامههای هفته میراث فرهنگی استان رونمایی شد. همچنین، نمایشگاه ویژه زیورآلات با عنوان “از حجر تا قجر” گشایش یافت که یکی از شاخصترین برنامههای این هفته است. این نمایشگاه از ۲۸ اردیبهشت تا سوم خرداد در طبقه اول موزه باستانشناسی رشت برای بازدید عموم دایر خواهد بود.
ولی جهانی در این مراسم اعلام کرد که بیش از ۲۵۰ برنامه فرهنگی و تاریخی در ۱۷ شهرستان و ۵۲ شهر استان گیلان با همکاری فرمانداران و شهرداران برگزار خواهد شد. عمده این برنامهها در شهر رشت متمرکز هستند. وی مهمترین فعالیتهای این هفته را شامل جشنوارههای فرهنگی و تاریخی، نمایشگاههای متنوع، پاکسازی بناهای تاریخی، گلباران مزار شهدا، بازدید دانشآموزان از آثار تاریخی و رونمایی از نقشههای باستانشناسی برشمرد.
مرمت قدیمیترین مسجد گیلان و رونمایی از یافتههای جدید
جهانی همچنین از رونمایی نقشههای باستانشناسی و برگزاری جشنی به مناسبت ثبت آثار کشف شده تاریخی در سال جاری خبر داد. او افزود که ۲۹ هزار قلم شیء تاریخی گیلان در سامانه “جام” به ثبت رسیده و عمده این آثار کشفشده مربوط به دوران ساسانی هستند که نشاندهنده غنای تاریخی این استان است.
در بخش دیگری از سخنانش، مدیرکل میراث فرهنگی گیلان به افتتاح پروژههای مرمت آثار تاریخی در طول هفته میراث فرهنگی اشاره کرد. وی از تکمیل مرمت مسجد قنبرآباد ماسوله، که به عنوان قدیمیترین مسجد استان گیلان شناخته میشود، خبر داد و گفت که این مسجد در همین هفته به بهرهبرداری خواهد رسید.

نشاط اجتماعی و توسعه گردشگری
ولی جهانی از برگزاری جشنوارههای فرهنگی متنوع با هدف ایجاد نشاط اجتماعی در شهرستانهای مختلف استان نیز سخن گفت. وی به برگزاری جشنواره گلابگیری در شفت، چای در لاهیجان و آلوچه در صومعهسرا در این هفته اشاره کرد. پاکسازی بناهای تاریخی، گلباران مزار شهدا و معرفی هرچه بیشتر میراث فرهنگی استان به عموم مردم از دیگر برنامههای این رویداد خواهد بود.
جهانی تأکید کرد که تمامی این برنامهها با همکاری استاندار، فرمانداران و سایر مسئولان استانی برگزار میشوند و از عموم مردم دعوت کرد تا در این رویداد بزرگ فرهنگی شرکت کرده و از برنامههای متنوع هفته میراث فرهنگی بهرهمند شوند.
حمایت از میراث فرهنگی، افتخاری بزرگ
آرش فرزامصفت، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان، نیز در این مراسم بر اهمیت حفظ و پاسداشت میراث فرهنگی تأکید کرد: “داشتن تاریخ برای بسیاری از کشورها یک آرزو است، اما ایران از هزاران سال پیش دارای آثار مکتوب و میراثی ارزشمند بوده است. حفظ این میراث افتخاری بزرگ برای ملت ایران است.”
وی از حمایت استانداری گیلان از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سال جاری خبر داد. فرزامصفت افزود در صورت برخورداری از طرح مولدسازی ساختمان مجاور موزه رشت، امکان خرید این بنا در بافت تاریخی و توسعه موزه رشت فراهم خواهد شد. معاون استانداری گیلان در پایان با اشاره به جایگاه موزه رشت، بر لزوم معرفی بیشتر این موزه تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با همکاری رسانهها، موزه رشت به یکی از مقاصد گردشگری مهم استان تبدیل شود.