مدیرکل منابع طبیعی گیلان از آمادگی استان برای تحقق سهم خود در اجرای طرح ملی «کاشت یک میلیارد درخت» خبر داد و گفت: موجودی فعلی نهالستانهای استان به ۱۰ میلیون و ۸۵ هزار اصله نهال رسیده که ظرفیت قابلتوجهی برای توسعه پوشش جنگلی و اجرای جنگلکاریهای هدفمند فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، کامیار مرزبانی در نشست تخصصی با مدیرکل دفتر جنگلکاری، پارکها و ذخیرهگاههای جنگلی کشور اظهار داشت: تعهد سالانه استان گیلان در طرح مردمی کاشت درخت، تولید و کاشت ۸ میلیون نهال است که طی چهار سال باید به ۳۲ میلیون اصله برسد.
ظرفیتهای طبیعی گیلان در حفاظت و توسعه منابع ملی
مرزبانی با اشاره به اینکه ۷۲.۵ درصد مساحت استان شامل عرصههای ملی است، گفت: از مجموع ۱ میلیون و ۴۷۱ هزار هکتار مساحت گیلان، حدود ۹۶۴ هزار هکتار به منابع طبیعی ملی اختصاص دارد. همچنین وسعت جنگلهای گیلان به بیش از ۶۱۸ هزار هکتار میرسد و مراتع آن بالغ بر ۲۴۴ هزار هکتار است. جنگلهای ثبتشده هیرکانی در چهار منطقه استان نیز حدود ۵۸ هزار هکتار را در بر میگیرد.
وی با تأکید بر اهمیت حفاظت از منابع طبیعی در اقلیم حساس و جمعیتپذیر گیلان خاطرنشان کرد: این استان با تراکم ۷۷۷ نفر در هر کیلومتر مربع، سومین استان پرتراکم کشور است و بیش از ۵۶ رودخانه و ۳۰ حوضه آبخیز جنگلی در آن فعال هستند؛ بنابراین صیانت و احیای منابع طبیعی یک ضرورت جدی در حوزه محیط زیست، منابع آبی و کاهش بحرانهای اقلیمی است.
عملکرد نهالستانها و آمار تولید نهال در سالهای اخیر
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با ارائه گزارش عملکرد نهالستانها در دو سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ مجموعاً بیش از ۱۲ میلیون و ۲۷۹ هزار نهال در بخشهای دولتی و خصوصی تولید شد که ۸ میلیون و ۴۸۸ هزار اصله از آنها توزیع گردید. همچنین در سال جاری تاکنون بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال تولید شده است.
وی از ثبت ۱۰ میلیون اصله نهال در سامانه ساتک خبر داد و یادآور شد: فرآیند شناسایی عرصههای جدید برای جنگلکاری، مراقبت از طرحهای سنواتی و دریافت اعتبارات توسعهای در دستور کار قرار گرفته و همکاری با استانداری گیلان برای تسهیل اجرای پروژهها ادامه دارد.

جنگلکاری، زراعت چوب و نقش منابع طبیعی در مهار سیلاب
مرزبانی با اشاره به نقش پوشش گیاهی در کنترل رواناب، گفت: هر هکتار جنگل بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مترمکعب آب را ذخیره و سالانه ۲.۵ تن اکسیژن تولید میکند. این پوشش همچنین در رسوبدهی گرد و غبار به میزان ۸ تن در شاخه و برگ، نقش مؤثری دارد.
وی درباره زراعت چوب نیز افزود: در سال گذشته ۱۱۸ هکتار زراعت چوب نوین انجام گرفت و در مجموع استان دارای ۴۶۲۵ هکتار زراعت چوب سنتی است. زراعت چوب به شیوه نوین از طریق اجاره اراضی در حال پیگیری است. همچنین درآمد سازمان منابع طبیعی از محل برداشت چوب در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود ۶۴۰ میلیارد تومان بوده است.
اخبار استان گیلان در مجله خبری دیارگیل